Kivipyramidi

KAT-ryhmä (keuhkoahtaumatauti)

KAT-ryhmä on tarkoitettu keuhkoahtaumatautia sairastaville ja heidän läheisilleen. Yhteyshenkilönä toimivat Urho Koistinen, puh 044 251 3078, urho.koistinen(at)gmail.com ja Riitta Parviainen, puh. 040 744 4194, elena(at)dnainternet.net.

Vuoden 2020 tapaamiset Alavan palvelukeskuksella. Päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.
Tapaamisissa mukana terveydenhoitaja/astmahoitaja Heli Louejoki.

Katso Hengitysliiton luentotallanteita

Keuhkoahtauma, masennus ja mieliala, Hanna Kerminen, geriatrian erikoislääkäri

Lisää Hengitysliiton luentoja löydät alla olevasta linkistä:

KAT-ryhmässä on kivaa!

• Ajatteletko koskaan, että olisi mukava tavata ja keskustella muiden kanssa vaikka omasta elämäntilanteesta? Voisi verrata kokemuksia ja sekä antaa että saada rikkautta elonkulkuun.
  • Tai voisi tehdä yhdessä jotain mielekästä toimintaa. Se voisi olla käyntiä teatterissa, musiikin kuuntelua tai jotain muuta mielenkiintoista. Se voisi olla myös yhdessä liikkumista, retkeilyä ja luonnosta nauttimista.
  • Tai voisimme valmistaa itse ruokaa ja ruokailla yhdessä muiden kanssa.
  • KAT-ryhmässä tämä kaikki on mahdollista!
  • Toiminnan tarkoituksena on muodostaa erilaisia itsetoimivia ryhmiä. Alkuun auttaa koulutettu (koulutettava) ryhmänvetäjä. Kun ryhmä itsenäistyy, se toimii ryhmän jäsenten avulla ilman ohjaajaa. Jokainen ryhmän jäsen voi omalla panoksellaan auttaa ryhmää toimimaan.
  • Ryhmä toimii ihmisten arjessa ja auttaa selviytymään erilaisista tilanteista. Se tuottaa turvaa ja arvonantoa jäsenilleen. Ryhmä voi myös vaikuttaa paikallisiin suunnitelmiin ja päätöksiin, jotka koskevat ihmisten eloa ja oloa.
  • Jos sinua kiinnostaa KAT-ryhmätoiminta, tule mukaan.
  • Hengitysliiton keuhkoahtaumatauti-keskustelupalstalle on avattu keskustelu, jossa keuhkoahtaumatautia sairastavat voivat kertoa, miten sairaus vaikuttaa heidän elämäänsä.
  • Keskustelu liittyy Karita Vornilan opinnäytetyöhön, jota hän parhaillaan tekee Laurean ammattikorkeakoulussa. Työn tarkoitus on kartoittaa, mitkä asiat vaikuttavat keuhkoahtaumatautiin sairastuneen elämänlaatuun.

Käykää kertomassa oma tarinanne!