Savonetin palvelut

Savonetti kävi maanantaina 27.3. esittäytymässä Kuopion paikallistoimikunnan Toimintailtapäivässä. Savonetti on vapaaehtoistoimintaan perustuva sitoutumaton yhdistys, joka tarjoaa maksutonta digineuvontaa senioreille. Toiminnanjohtaja Tiina Brunell kertoi digitalisaatiosta ja sen tuomista mahdollisuuksista ja haasteista. Hän esitteli Savonetin toimintaa, vertaisohjaajia ja palveluja laajasti.

Digitalisaation myötä on avautunut aivan uusia tapoja toimia aikaan ja paikkaan sitomatta, monet asiat hoituu helposti kotosalla. Pankkipalvelut, omakannan tiedot sekä bussiaikataulut ja junalippujen ostaminen hoituu netin kautta. Verkkolehtiä ja uutisia voi selailla helposti ja yritysten yhteystiedot löytyy netistä eikä puhelinluettelosta. Siis kaikki löytyy nykyään netistä. Kaikille nämä digitalisaation tuomat mahdollisuudet eivät kuitenkaan ole käytännössä todellisia ja mahdollisia. Joskus käyttäjillä on suuriakin ongelmia ja haasteita aloittamisen, laitteiden ja asetusten kanssa. Näitä haasteita on varmasti kaikenikäisillä, mutta erityisesti seniori-ikäisillä on haasteita pysyä ajan hermolla alati muuttuvien ja päivittyvien laitteiden ja sovellusten kanssa. Tähän tarpeeseen vastaa Savonetti,

Savonetti antaa MAKSUTONTA neuvontaa seniori-ikäisille. He auttavat alkeissa, sähköisessä asioinnissa ja laitteiden ylläpidossa. Jos sinulla on vaikeuksia esim. älypuhelimen, tietokoneen, wifin, uuden television, valokuvien siirtämisen, sähköpostin käytön kanssa, älä jää ongelmasi kanssa yksin! Heidän toimintansa lähtökohtana on tarjota apua ongelmiin ja ratkaista niitä tapaamalla avun tarvitsija henkilökohtaisesti. Savonetillä on palvelua ja vertaisohjaajia Savon alueella paljon, meidän yhdistyksen alueilla jopa 9 paikkakunnalla. Ohjausajat ja paikat voit lukea tästä linkistä

Ohjausaika kannattaa sopia yleensä etukäteen, jolloin ohjaaja osaa aikatauluttaa ohjausta ja näin jokaisen avun tarvitsijan odotteluaika jää vähemmäksi. Neuvonta on kuitenkin aina henkilökohtaista ja riittävän rauhallista että asiat selviää ilman kiirettä. Apua on saatavilla myös kotikäyntinä, etänä ja puhelimitse, riippuen esim. avun tarpeen laadusta. Otathan rohkeasti yhteyttä toimistolle, niin saat varmasti apua.

Jos Kuopion Seudun Hengitysyhdistyksen paikallistoimikunnat haluavat järjestää jäsenilleen tilaisuuden, jossa kerrotaan Savonetin toiminnasta ja palveluista, ottakaa yhteyttä toimistolle Hilkkaan. Hän voi sopia Savonetin kanssa kuinka se teidän paikkakunnalla voidaan toteuttaa. Samalla voitte tutustua oman alueen digivertaisohjaajaan ja saada vaikka samalla kertaa apua digiongelmiin.

Savonetin kotisivut löytyvät tästä linkistä