Vertaisryhmät

VERTAISTUKIRYHMÄT EIVÄT KOKOONNU HUHTI-ELOKUUSSA, TOIMINTA JATKUU SYYSKUUSSA!

Vertaistukitoimintamme tarkoituksena on tavata toisia, samassa elämäntilanteessa olevia henkilöitä, saada tietoa, vaihtaa ajatuksia ja virkistyä. Ryhmäläiset suunnittelevat itse tapaamisten ohjelmat.

Vertaistukiryhmät kokoontuvat yhdistyksen toimistolla osoitteessa Aleksanterinkatu 15 B 16, Lahti.

Astmaa sairastavien, sisäilmasta sairastuneiden tai oireilevien, homealtistuneiden ja keuhkoahtaumaa (KAT) sairastavien yhteinen vertaistukiryhmä

Joka kuukauden toinen tiistai kello 13.30. Tauolla kesä–elokuussa.

Sisäilmasta/homeista sairastuneiden/oireilevien ryhmänvetäjänä toimii Erkki Hartikainen, 050 337 7785.  Erkiltä voi kysyä neuvoa erilaisissa sisäilmaan liittyvissä  ongelmissa, ja hän tekee myös kotikäyntejä tarvittaessa.

Astma- ja KAT- ryhmien vetäjänä toimii Annette Lakaniemi, 041 502 1320.

Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tervetuloa!

UNIKLUBI, uniapneaa sairastavien vertaistukiryhmä

Toiminnan tarkoituksena on tavata toisia uniapneaa sairastavia, saada tietoa sairaudesta ja esimerkiksi apapin käytöstä ja vaihtaa ajatuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Kokoontumiset:

jatkuvat syyskuussa.

Uniklubin vetäjänä toimii Eira Sällinen.

Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tervetuloa!

Harvinaiset Hengityssairaudet

Tauolla koronapandemian vuoksi!

Harvinaisten hengityssairauksien vertaisryhmä on tarkoitettu harvinaista keuhkosairautta sairastaville ja heidän läheisilleen. Vertaisryhmässä kokemusten jakaminen on tasavertaista ja luottamuksellista.

Harvinaisia keuhkosairauksia ovat muun muassa alfa-1-antitrypsiinin puute, bronkiektasiatauti, keuhkofibroosin eri muodot, keuhkosarkoidoosi, primaarinen siliaarinen dyskinesia, Kartagenerin oireyhtymä ja trakeobronkomalasia/EDAC.

Lahden seudun Harvinaisten ryhmävetäjän toimii Heli Snickeri, 040 834 7722 tai snickerih@gmail.com.

Lahden seudun Harvinaisten vertaisryhmä kokoontuu yhdistyksen toimistolla Aleksanterinkatu 15 B 16.

Tietoja Etelä-Suomen alueen diagnoosikohtaisten vertaisryhmien tapaamisista ja Hengitysliiton valtakunnallisista vertaistapaamista antaa Hengitysliiton harvinaistoiminnan suunnittelija Marika Kiikala-Siuko, 050 539 3071,  marika.kiikala-siuko@hengitysliitto.fi.

Korttirinki

Korttirinki toistaiseksi lopetettu. Jos olet kiinnostunut vetämään peliryhmää toimiston aukioloaikana, niin
ota yhteyttä toimistolle ja yritetään saada uusi ryhmä kasaan. Lisätietoja toimistolta numerosta 041 4645045.