Matkat ja muut tapahtumat

Lahden konserttitalo, perjantai 8.4.2022 klo 15

Muistan viisikymmenluvun -konsertti

Esiintyjät

  • Hannu Lehtonen, laulu ja saksofoni
  • Seppo Hovi, piano ja tarinat
  • Jarno Kuusisto, harmonikka

Liput todella edulliseen hintaan, vain 22 euroa.

Lippujen varaukset toimistolta numerosta 041 464 5045.

Seppo Hovin juontama konsertti herättää henkiin 50-luvun Lauantain toivotut -ohjelman. Georg Malmsten, Olavi Virta ja monet muut saavat tulkin Hannu Lehtosen upeasta lauluäänestä. Lisäksi mukana on kultaisen harmonikan voittaja, virtuoosimainen Jarno Kuusisto.

Upeaääninen Hannu Lehtonen kuuluu maamme parhaisiin laulajiin ja onkin esiintynyt muun muassa kaksi kertaa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Sotasukupolvi on pelastanut maamme useaan otteeseen: sodissa ja vaaran vuosina. Enää ajanvietteellä ei katsota olevan kansallista tehtävää kuten sodan aikana: nyt sille rätkäistään rankka huvivero. Mutta taas saa tanssia. Sodista seestyvä Suomi jatkaa selviytymistarinaansa. Elintaso nousee hissukseen ja joka joulu saadaan aina vähän enemmän lahjoja.

Alkaa ankara jälleenrakennus.  Alkaa viisikymmenluku – viattomaksikin mainittu.

Sodan viihdeveteraanit jatkavat työtään ja uusia tähtiä syttyy, kohta jo naisiakin. Rillumarei savottajenkkoineen kukoistaa, mutta sisältää myös upeasti tulkittua romantiikkaa.

Nuoriso saa omaa kulttuuriaan, mutta aika lailla sukupolvet viihtyvät vielä yhteisten sävelten parissa: Täysikuu ja Poika varjoiselta kujalta tunkeutuvat osaksi suomalaisten tunnemaisemaa.

Lisäksi konsertin ohjelmistossa näkyy aikakauden murros, kun italialaiset iskelmät, latinalais-amerikkalainen musiikki ja nuorisomusiikki saapuivat Suomeen.  Hovi muistuttaa,että ”aiemmin kansa kuunteli sukupolvesta riippumatta yhteisiä säveliä.
Sitten tuli Paul Anka.  Konsertti nousee totaalisesti 50-luvun tunnemaisemasta. Hyvien melodioiden ja tarinoiden myötä muistot – makuineen ja tuoksuineen – tulevat elävästi mieleen ihmisille, jotka sen ovat kokeneet”.

YLLÄTYSMATKA TI 3.5.2022

Matkapalvelu Liisa Hietala järjestää meille mukavan päivän lähiympäristössä edulliseen hintaan 49,- (sis. bussimatkan ja lounaan). Ilmoitaudu toimistolle 13.4. mennessä.