Raahen Seudun Hengitysyhdistys

Yhdistyksemme edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää.

Raahen Seudun Hengitysyhdistys ry on perustettu 1965 ja se on Hengitysliiton jäsen. Yhdistyksemme toimii hengityssairaiden ja heidän läheistensä palvelu-, tuki- ja edunvalvontajärjestönä Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen kuntien alueella. Teemme aktiivista yhteistyötä päättäjien ja viranomaisten sekä vammais-, kansanterveys- ja muiden vapaaehtoisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Yhdistyksessä on noin 500 jäsentä, joista suurin osa on astmaa sairastavia tai astmalasten huoltajia. Lapsijäseniä on 20. Lisäksi jäsenistöön kuuluu myös allergista nuhaa, uniapneaa ja keuhkoahtaumatautia sairastavia sekä tuberkuloosin sairastaneita.

Lisätietoa hengityssairauksista löydät Hengitysliiton verkkosivuilta.

Puheenjohtaja Tuulikki Hautala,  Raahe
050 524 4658 tai tuulikki.hautala@kotinet.com

Yhdistyksemme kannattajajäseniä ovat kaikki toimialueemme apteekit:
Raahessa Härkätorin ja Kauppaporvarin apteekit, Pattijoen apteekki sekä Pyhäjoen, Siikajoen ja Vihannin apteekit.

ihminen kävelee metsässä tukilla kuvituskuva

Yhdistyksen toiminta

toukokuulle on suunnitelmissa Luontopolkuretki, tästä myöhemmin lisää

Teemailtoja yhdistys järjestää 5–10 kertaa vuodessa. Illoissa on usein asiantuntija luennoimassa tai muuta kiinnostavaa ohjelmaa ajankohtaisista aiheista. Voit myös ehdottaa omia aiheitasi teemoiksi!

Vapaa-aika ja virkistystoiminta

• perheretki elokuussa
  • liikuntapahatumia: tuolijumppaa, keilausta, uintia, vesijumppaa
  • lautapeli-illat toimistolla osoitteessa Rantakatu 7 E.
maisemakuva Kukkolankoskelta

Toiminnasta tiedottaminen

Toiminnasta tiedotamme Raahelaisen järjestöpalstalla

Pyhäjoen Silmu

Pyhäjoen Silmu on hengitysyhdistyksen toimintaryhmä Pyhäjoella. Kokoonnumme syksystä kevääseen parillisina viikkoina tiistaisin kello 12.

Kokoontumispaikka vaihtelee, se ilmoitetaan Pyhäjoen Kuulumisten Järjestöt toimivat -palstalla. Samalla tavoin ilmoitetaan retkistä ja muista tapahtumista.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Silmun toiminnasta
yhdyshenkilö Hilkka Koutonen
040 591 8482 tai koutonen.hilkka@gmail.com

Siikajoen Silmu

Siikajoen Silmu on hengitysyhdistyksen toimintaryhmä Siikajoella. Seuraa ilmoitteluamme paikkakunnan lehdissä ja tule mukaan!

Lisätietoa Silmun toiminnasta
yhdyshenkilö Ritva Ala-aho
044 301 4938 tai  ritva.alaaho@gmail.com

Jäsenedut

Hengitysliitto tarjoaa valtakunnalliset jäsenetunsa kaikille paikallisten hengitysyhdistysten jäsenille. Valtakunnalliset jäsenedut näet Hengitysliiton sivuilta.

Paikalliset jäsenedut

Yhdistyksen jäsenet saavat 10 %:n jäsenalennuksen  Fysioterapeutti Sari Mäkilän hoidoista. Lue lisää osoitteessa www.sarifyssari.com.
Niittykatu 5 C 1, 92100 Raahe
fyssari.makila@gmail.com

Yhdistyksen jäsenet saavat 10 %:n jäsenalennuksen normaalihintaisista tuotteista Luontaistuote Auringonkukasta. Näytä jäsenkorttisi ostosten yhteydessä!
Luontaistuntija Raahe / Sari Eilola
Laivurinkatu 19, 92100 Raahe
08 265656

Hengitysyhdistyksen adresseja on myytävänä Raahen Kukka ja Hautaustoimisto A.Paldanius Ky:ssä osoitteessa Sovionkatu 10. Adresseja myös myytävänä Korhosen Hautaustoimisto ja Kukkatalo Oy:ssä osoitteessa Kirkkokatu 25 sekä Pattijoen puutarhalla osoitteessa Pyhtilänkankaantie 7.

Yhdistyksen toimistossa on myytävänä
PEF-mittareita, hengitysilmansuojaimia (Jonaset), onnittelu- ja suruadresseja hintaan 14 euroa sekä kortteja.

Yhdistys vastaanottaa lahjoituksia arpajaisia ja myyjäisiä varten.

Hyödyllisiä linkkejä

Yhdistyksen säännöt

Tutustu yhdistyksen sääntöihin tästä.

Liity paikallisyhdistyksen jäseneksi

Voit liittyä hengitysyhdistyksen jäseneksi sähköisellä lomakkeella ja maksaa jäsenyytesi verkkopankissa heti. Jäsenmaksun suuruus näytetään sinulle automaattisesti valittuasi jäsenyhdistyksen ja jäsenlajin.

Rantakatu 7 E
92100 Raahe

Yhdistykseen voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse

Raahenseudun.hengitysyhdistys@gmail.com
tai soittamalla 08 223 1120.

Yhdistyksen luottamushenkilöt

Ritva Ala-Aho