Mäntän Seudun Hengitysyhdistys

Yhdistyksemme toiminta-ajatuksena on parantaa hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja edistää yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia sekä toimia etujärjestönä terveyden edistämisen ja sairauksien ehkäisyn puolesta.

Mäntän Seudun Hengitysyhdistys toimii Mänttä-Vilppulan alueella.

Tuoreimmat uutiset

Mäntän Seudun Hengitysyhdistys
Tiedote KMV-lehti
15.3.2022
Uniapneaa ei tarvitse ujostella
Pelkoja, huolia ja monenlaisia mietteitä nousee mieleen, kun miettii uniapneaan sairastumisen
mahdollisuutta omalla tai läheisen kohdalla. Sairastuminen voi osua kenen tahansa kohdalle ja
muuttaa elämän. Tukea elintapamuutoksiin saa vertaisilta.
Uniapneasta vaikuttaa tulevan uusi kansantauti, joka lisääntyy väestössä. Uniapneaa esiintyy niin
naisilla kuin miehillä, nuorilla ja vanhoilla, hoikilla ja ylipainoisilla. Mitä varhaisemmassa vaiheessa
uskaltaa hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle ja ottaa jatkuvan väsymyksen,
kuorsauksen ja mahdolliset hengityskatkokset puheeksi, sen parempi.
Uniapneaan liitetään usein ylipaino, mutta siihen voi sairastua myös normaalipainoinen. Omahoidon
onnistuminen on avainasemassa.

• Meillä Mäntän Seudun Hengitysyhdistyksessä on erityisesti uniapneaa sairastaville
    suunnattua toimintaa. Vertaisryhmissä saa tietoa ja tukea sekä pääsee purkamaan omia
    ajatuksiaan ihmisille.
  • Uniapnearyhmä kokoontuu kerran kuukaudessa, yhteyshenkilönä Kirsti Hirvonen p.040 488 9464 tai Ulla Ylinen p. 050 3480602. Seuraava vertaistapaaminen on ke 16.3. klo 17 Länskässä Eläkkeensaajien tiloissa kahvittelun merkeissä. Tervetuloa sekä uudet että vanhat vertaiset!
  • Tuolijumppa ke klo 10-10.45 Länskässä Eläkkeensaajien tiloissa, yhteyshenkilönä Malla Rantanen p. 050 522 6544. Kaikille avoin, 1 e omavastuu.
  • Uimahallissa voi käydä 4 krt/kk syys-huhtikuun aikana. Omavastuu 2 euroa. Muista kertoa, jos olet eläkeläinen!
  • Jooga joka toinen tiistai klo 16 -17 Riikan JoogaHetki. Omavastuu 5 euroa.
    Ilmoittautuminen p. 050 3253075.
  • HUOM!!! Ryhmät ovat tämän kevään osalta lopettaneet toimintansa. Jatkamme syksyllä uudella innolla!

Tuoreimmat uutiset

Liity paikallisyhdistyksen jäseneksi

Voit liittyä hengitysyhdistyksen jäseneksi sähköisellä lomakkeella ja maksaa jäsenyytesi verkkopankissa heti. Jäsenmaksun suuruus näytetään sinulle automaattisesti valittuasi jäsenyhdistyksen ja jäsenlajin.