Alavuden Seudun Hengitysyhdistys

Yhdistyksemme edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää.

ihminen kävelee metsässä tukilla kuvituskuva

Yhdistyksen toiminta

Alavuden Seudun Hengitysyhdistyksen tarkoituksena on sosiaali- ja terveysalanjärjestönä ja Hengitysliiton jäsenenä edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kuntalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta.

Yhdistys on perustettu vuonna 1984. Jäseniä on noin 200. Yhdistys toimii Alavuden ja Ähtärin kaupunkien sekä Kuortaneen kunnan alueella.

syksy vaahtera lehtiä kuvituskuva

Toiminnasta tiedottaminen

Yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista ilmoitetaan Lakeudenportti-lehdessä, yhdistyksen kotisivuilla ja Facebookissa.

Yhdistyksen tehtävänä on

• toimia hengityssairauksien ja tuberkuloosin ennaltaehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen puolesta
  • vaikuttaa hengityssairaiden ja tuberkuloosiin sairastuneiden edunvalvonta-, tuki- ja asiantuntijajärjestönä
  • toimia paikallisesti yhteistyössä päättäjien ja viranomaisten sekä muiden sosiaali- ja kansanterveysjärjestön sekä vapaaehtoisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Jäsenryhmiä ovat

• varsinainen jäsen
  • nuorisojäsen
  • perhejäsen eli varsinaisen jäsenen perheenjäsen
  • kannatus- tai tukijäsen
  • lapsijäsen.

Yhdistyksen syyskokous vahvistaa vuosittain jäsenmaksun.

Kannatusjäseneksi voi liittyä rekisteröity yhdistys, säätiö tai julkisoikeudellinen yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen säännöt. Kannattajajäsenellä ei ole äänioikeutta.

Lapsijäseneksi voidaan huoltajan suostumuksella hyväksyä alle 15-vuotias lapsi tai nuori. Lapsijäsenellä on yhdistyksen kokouksessa puhe-oikeus, mutta ei äänioikeutta.

Ohjeet jäseneksi liittymiseen ja lisää tietoa löydät Hengitysliiton verkkosivuilta. Tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan!

Jäsenedut

Hengitysliitto tarjoaa valtakunnalliset jäsenetunsa kaikille paikallisten hengitysyhdistysten jäsenille. Valtakunnalliset jäsenedut näet Hengitysliiton sivuilta.

Paikalliset jäsenedut

Arvoisat jäsenet, saatte vuoden aikana 30 uimalippua jäsenhintaan. Jäsenet saavat uimalipusta 1 euron alennuksen uimakerralta. Alennuksen saat näyttämällä Uimahallin kassalla jäsenkorttisi.

Yhdistyksen säännöt

Tutustu yhdistyksen sääntöihin tästä.

Hyödyllisiä linkkejä

Liity paikallisyhdistyksen jäseneksi!

Voit liittyä hengitysyhdistyksen jäseneksi sähköisellä lomakkella ja maksaa jäsenyytesi verkkopankissa heti. Jäsenmaksun suuruus näytetään sinulle automaattisesti valittuasi jäsenyhdistyksen ja jäsenlajin.

Sippotilantie 35
63410 Rantatöysä

Yhdistykseen voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse alavudenseutu@hengitysyhdistys.fi
tai soittamalla 040 503 7898.

Yhdistyksen luottamushenkilöt

Aulikki Linna