Varkauden Seudun Hengitysyhdistys

Varkauden Seudun Hengitysyhdistys ry on suurimpia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä Keski-Savossa. Yhdistykseemme kuuluu noin 400 jäsentä Varkaudesta, Leppävirralta, Joroisista ja Heinävedeltä, mikä on yhdistyksemme toimialue.

Yhdistyksemme jäsenyys on avoin kaikille kiinnostuneille. Sinun ei tarvitse olla hengityselinsairas. Varkauden Seudun Hengitysyhdistys ry on myös liikuntajärjestö.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää hengityselinsairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kuntalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta.

Yhdistyksemme tehtävänä on toimia hengityssairauksien ja tuberkuloosin ennaltaehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen puolesta, vaikuttaa sairastuneiden edunvalvonta- ja asiantuntija-järjestönä sekä tehdä yhteistyötä muiden vammais-, kansanterveys- ja vapaaehtoisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Vuosi 2019 on Varkauden Seudun Hengitysyhdistys ry:lle 65. toimintavuosi.