Olet täällä

Laiskureita laulattaa

Marita Kononen | Julkaistu 10.1.2018 09:30

Keksin tänään uusia sanoja
                    
Heräsin aamulla ani varhain, niin kuin teen normaalistikin. Join lasillisen vettä ja kävelin reippaasti kuntosalille. Vaihdoin kengät ja koppasin pienen pyyhkeen käteen. Nousin kävelymatolle ja kaikki oli mielestäni ihan kunnossa. Yllättäen Laiskamato hyppäsi kehään ja teki koko kropalle täystyrmäyksen. Siinä sitä jalat vispasivat matolla kuuden kilometrin tuntivauhdilla ja päässä takoi vain yksi ajatus: TÄSSÄ EI OLE MITÄÄN JÄRKEÄ, EI MITÄÄN JÄRKEÄ! Eihän siinä auttanut muu kuin hidastaa vauhtia ja päättää jatkanko vai lähdenkö saman tien kotiin.
Jäin kuntosalille, vaikka jokainen hilavitkutin näytti huutavan, että älä tule lähellekään.

Keskityin laitteissa etupäässä keskikehoon pienillä vastuksilla. Peilin edessä kyllä näkee, että keskikehoon on keskitytty ennenkin ajan kanssa ihan ilman laiskamatoa. Sallittaneen pieni itseironia tällaisena aamuna!
 
Poljin kuntopyörää vajaat puolituntia ja lueskelin siinä vanhan Eeva-lehden. Samalla keksin uuden sanan. KUNTOSALILAISKOTTELU. Makustelin sanaa ja huomasin, että siinähän on asian koko juju. Miksi pitää mennä koko ajan tukka hiestä märkänä. Siinä lukiessani vielä laajensin omaa sanavarastoani. Kuntosalilaiskottelu, lenkkilaiskottelu, keittiölaiskottelu. Voit tehdä kaikkea, mutta hidasta vauhtia ja nauti tekemisestäsi. Vuodet kuitenkin menevät eteenpäin vauhdilla. Siihen et pysty vaikuttamaan, vaikka halua olisikin.

Kuntosalilaiskottelin reippaasti yli tunnin ajan ja pois lähtiessäni jäin vielä lukemaan pukuhuoneen Kiitos-seinää vuosille 2017-2018. Seinän eteenkään en ole aikaisemmin malttanut pysähtyä lukemaan niitä kymmeniä lappusia, joita kuntosalilla kävijät ovat kirjoittaneet. Ja mistä asioista ihmiset ovat kiitollisia? Puolisosta, lapsista, kodista, työstä, terveydestä, liikunnasta, rakkaudesta, ystävistä ja liikunnan hyvistä ohjaajista.
 
Lasse Mårtenson lauloi aikoinaan laulun Laiskureita laulattaa. Jääköön teille salaisuudeksi, miten laiskuus etenee tällä saralla. Ehkä seinänaapurit toimivat siinä suhteessa kuitenkin rajoittavana tekijänä.