Yksi tavallinen arkipäivä

Marita Kononen | Julkaistu 4.10.2016 14:02 |

Tämäkin päivä kului aamusta iltaan!

Huonosti nukutun yön jälkeen avasin telkkarin ja totesin, ettei siellä aamu tv:ssä ollut suosikkijuontajani paikalla. Se tiesi sitä, että läksin lenkille.
Lämpötila oli kaksi astetta plussalla ja ulkona oli vielä pilkkopimeää. Olemattomat säärikarvat tunkivat lenkkihousujen kuitujen läpi, kun sotkin menemään valottomalla pyörälle asfalttiosuutta kohti lenkkipolkuja.
Nenäkin tietysti vuoti ja hevosetkin laitumella ihmettelivät outoa liikkujaa. Nuo kaikki vain kasvattivat askeleeni pituutta!
Aamupalan jälkeen yritin imuroida, enkä ymmärrä miksi se imurin suulake kääntyi vähän väliä ihan ihmeasentoon. Likainen moppi hyväili olohuoneen valkoisenmaton maton reunoja, ja sekös kysyi hermoja.

Pyyhkäisin pölyjä pikkuisen sieltä täältä, koska tavaroita pöydillä on ihan liikaa. Kukahan niitäkin on kerännyt sellaisen määrän? Kenellekäs minä saan huutaa ja marmattaa?
Kasvimaalta yritin poistaa kuihtuneita kehäkukkia, mutta nehän olivat junttaantuneet niin kiinni siihen saviseen maahan, että jouduin repimään niitä irti hikipäässä.
Varmaan kaikki siemenet ensi keväänä itävät ja peittävät kaikki hyötykasvit alleen. Niitä siemeniä oli sitten tosi paljon. Vähempikin lajin turvaaminen riittäisi.
Sain valmiiksi säärystimet ja ihmettelin kenellä on sellaiset rimppakintut, että säärystimet sopivat jollekin ihan oikeaan käyttötarkoitukseen. Varmaankin meni purkuhommiksi ja niin hyvin päättelin nekin langanpäät!

Kaupan pyörätelineessä oli niin paljon menopelejä, että sekin otti ihan pikkuisen takaraivoon ja miksi se toinen pyöräilijä sytytti tupakan ihan nenäni alla.
Kauppalistassa oli muun muassa jugurttia. En ymmärrä miksi se minun jugurttini ei ollut tänään tarjouksessa, vaan ihan toiset jugurtit, joista en tiedä yhtään mitään.
Ostin kuitenkin kaksi kanankoipea, niitä tarjousjukurtteja ja kaikkia muita tavaroita, joita en edes ollut ajatellut ostaa. Yritin näin ns. hemmotella itseäni.
Kotona söin koivet ja totesin, että yksi olisi riittänyt. Tuli huono olo kahdesta.

Näin se päivä kului iltaan ja tein siitä inventaariota. Olipas ihan hyvä, aurinkoinen syyspäivä.
Kävin lenkillä ja siivosin. Talkoorenkaan 25-vuotisjuhlissa oli iloisia ihmisiä, hyvää täytekakkua ja mukavaa ohjelmaa. Pyöräilin hoivakotiin ystäväni luo ja molemmat saimme hyvän mielen tapaamisesta.
 Lapsenlapseni kokeili säärystimiä ja totesi, että ne sopivat hyvin kapeiden farkkujen kanssa. Eikä se jukurttikaan ollut yhtään hullumpaa. Eiköhän ne kehäkukan taimetkin saa kitkettyä pois ensi keväänä ihan näppärästi.
Näin voin sulkea koneeni ja mennä nukkumaan ihan mukavalla mielellä. Toivotan kaikille mielessäni hyvää yötä. Nukkukaa levollisesti! On mukava herätä seuraavana aamuna mielenkiintoiseen päivään.

Marita Kononen