Olet täällä

Kymmensormijärjestelmä

Marita Kononen | Julkaistu 31.7.2016 14:03

Kun aikoinaan keskikoulussa valitsin valinnaisaineeksi konekirjoituksen, en tiennyt mihin soppaan olin sormeni tökännyt. Kun omistaa kymmenen peukaloa, jotka kaikki sijaitsevat juurevasti keskellä kämmentä, on mahdottomuus ajatella, että näillä tehdään konekirjoituksen nopeusennätys ja vielä virheettömästi. Kurssi tuli läpäistyä jotakuinkin rima heiluen. Onneksi ajat muuttuivat ja tuli tietokoneet ja kukaan ei vaadi enää mitään kymmensormijärjestelmää. Korjauksia voi tehdä ihan solkenaan, eikä nuorisokaan tiedä mikä on kalkkeeripaperi. Vieläkin siitä voi nähdä painajaisunia!

Kun tuo pienuus ei näköjään pelota, näillä kättentaidoilla läksin Inkun Ideapajaan tekemään vuoden 2016 alusta näyttäviä ja sukulaisille esiteltäviä kättentöitä. Mutta eihän kukaan ole kieltänyt suuria haaveilemasta! Varmaan jokainen pelatessaan Veikkauksen pelejä, sortuu tuohon samaan ”syntiin”. Kiitos rakkaat kohtalotoverit!

Ensimmäisillä kerroilla tehtiin savitöitä. Toiset tekivät näyttäviä tauluja, kynttelikköjä ja koruja. Minun saavutukseni oli pienet sydämet, tein niihin pikkuisen koristelua ja maalasin ne. Paras sydän sortui heti alkumetreillä.

Mutta tulihan jotakin näkyvääkin tehtyä. Teimme perinnejakkaran (lue: perintöjakkaran). Siinä oikein innostuin maalaamaan sapluunalla. Että pieneen jakkaraan mahtuukin monta kukkaa! Jakkara pääsikin ihan tärkeään virkaan parvekkeelleni. Äitienpäivänä saamani bougainville on sijoitettu sen päälle ja aurinkoa tulee kukalle juuri sopivasti. Että jaksan olla ylpeä tuosta työstä!

Ei ollut myöskään yhtään pöllömpi juttu vääntää rautalangasta pöllö. Ja värjättiinhän me kankaitakin. Oikeastaan siinä minä pääsin vasta pikkuisen hajulle, mitä se homma tarkoittaa. Onhan siinä sekin vaikeus, että pitäisi myös osata ommella koneella suoria saumoja niihin liinojen reunoihin.

Olihan siellä niitä helppojakin hommia, joihin osallistuin oikein suurella innolla. Ne tuoksuvat kahvi/teetauot kahvileipineen!

Hyvät vantaalaiset! Kun kaupunki järjestää teille tuollaisen paikan tehdä ryhmässä kaikkea kivaa, välillä onnistuen, välillä ei niin onnistuen, käyttäkää ihmeessä tuo ”verohelpotus” eduksenne. Tulkaa mukaan! Aini, Milja, Tuula ja Pia ovat aina tukenanne. Pikkuisella rahalla saatte paljon hyvää mieltä. Jotkut myös näkyvää jälkeä kotiin vietäväksi, tai ehkä annettavaksi ystäville lahjoiksi. Kun uusi syyskausi alkaa, pääset myös jumppaamaan ennen kuin päästät kättentaidot esiin. Koko kehosi on siis aktiivisesti mukana siinä mitä sitten askarteletkin.

Inkun Ideapaja sijaitsee Korsossa Ruusuvuoren koulun takapihalla. Rautatieasemalta pääset mukavasti kävellen. Ylämäki on tosin sen verran jyrkkä, että olet saanut jo kunnon hien jumppaamista varten. Kotimatka sujuu sitten helpommin alamäkeen.

Inkun Ideapajassa on lisäksi kaikenlaista muutakin toimintaa. Kannattaa tutustua heidän kotisivuihinsa.

 

Yhteistyössä Inkun Ideapajan kanssa,

Marita Kononen

Vantaan Hengitysyhdistys