Pohjois-Lapin Hengitysyhdistys

Yhdistys edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua sekä toimii heidän edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistys toimii myös terveyden edistämisen ja puhtaan elinympäristön puolesta.

Pohjois-Lapin Hengitysyhdistys on perustettu vuonna 1979. Yhdistyksessämme on 110 jäsentä ja siihen kuuluu erilaisia hengityssairauksia, kuten astmaa, keuhko­ahtauma­tautia ja uniapneaa, sairastavia henkilöitä. Toimimme Utsjoen ja Inarin kuntien alueella.

Lisätietoa hengityssairauksista löydät Hengitysliiton verkkosivuilta.

ihminen kävelee metsässä tukilla kuvituskuva

Yhdistyksen toiminta

Vertaistoiminta on yksi Hengitysyhdistysten keskeisimmistä toimintamuodoista. Vertaistuella tarkoitetaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten kohtaamista, kuulluksi ja ymmärretyksi tulemista ja toisten tukemista.

Se on vuorovaikutuksessa olemista, kokemusten ja tuntemusten vaihtamista sekä oman sairaushistorian tarkastelua ja jakamista toisten kanssa. Ennen kaikkea vertaiset voivat antaa ja saada voimaa ja iloa arkielämään.

syksy vaahtera lehtiä kuvituskuva

Toiminnasta tiedottaminen

Yhdistyksen säännöt

Tutustu yhdistyksen sääntöihin tästä.

Liity paikallisyhdistyksen jäseneksi

Voit liittyä hengitysyhdistyksen jäseneksi sähköisellä lomakkeella ja maksaa jäsenyytesi verkkopankissa heti. Jäsenmaksun suuruus näytetään sinulle automaattisesti valittuasi jäsenyhdistyksen ja jäsenlajin.

Tolosentie 201 E
99800 Ivalo

Yhdistykseen voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse pohjoislappi@hengitysyhdistys.fi.

Yhdistyksen luottamushenkilöt

Sirpa Lakotieva