Olet täällä

Baltian kierros 19.-25.5.2019

Baltian kierros 19.-25.5.2019

Baltian kierros 19.-25.5.2019

Tallinna-Pärnu-Riika-Jurmala-Jelgava-Kaunas-Vilna-Valmiera-Valga-Tartto-Tallinna

Matkan hinta 755 €/henkilö kun ryhmässä vähintään 40 henkilöä

785 €/henkilö kun ryhmässä vähintään 35 henkilöä

Hintaan sisältyy

- bussikuljetus matkaohjelman mukaisesti

- laivamatkat Tallinkin M/S Europalla Helsinki-Tallinna B-luokan kahden hengen hytissä ja Tallinna-Helsinki kansipaikoin

- meriaamiainen laivalla menomatkalla

- hotellimajoitus aamiaisella 5 yötä; 1 yö Riiassa, 2 yötä Vilnassa, 

1 yö Tartossa ja 1 yö Tallinnassa

- suomenkielisen oppaan palvelut Baltian puolella

- ohjelman mukaiset ruokailut, tutustumiskohteet ja sisäänpääsymaksut

 

Lisämaksusta Huone yhdelle 193 €.

Trakain retki 22.5.  14 €/henkilö.

                                             

Matkaohjelma

1. matkapäivä 19.5.2019 sunnuntai

Bussimatka Helsinkiin, josta Tallink Europa lähtee klo 18.30.

Ilta ja yö laivalla nauttien laivan palveluista.

2. matkapäivä 20.5.2019 maanantai

Meriaamiainen laivalla.

Maihinnousu Tallinnassa klo 08.30. Paikallinen suomen kieltä puhuva opas on ryhmäänne vastassa satamassa.

Bussimatka Tallinnasta Riikaan. Matkalla poiketaan Pärnussa ja nautitaan kahvit Grand Cafessa. 

Matka jatkuu Riian lahden rantoja seuraillen Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Kaupunki on todellinen Itämeren jalokivi. Hansaliiton ja sen kukoistuksen muistoina ovat säilyneet komeat keskiaikaiset kiltatalot, hansakauppiaiden varastot ja asuintalot kuten ”Kolme veljestä”. Entiseen loistoonsa entisöidyt Pyhän Pietarin kirkko, Tuomiokirkko, Mustapäiden veljeskunnan talo sekä Raatihuone ovat elämys jokaiselle katsojalle.

Majoittuminen Hestia Hotel Jugendiin noin klo 17.00. Päivällinen hotellissa.

3. matkapäivä 21.5.2019 tiistai

Aamiaisen jälkeen lähtö Jurmalaan. Tutustuminen Jurmalan viehättävään kylpyläkaupunkiin ja matka jatkuu kohti Liettuaa. Latvian puolella pysähdymme vielä entisen Kuurinmaan herttuakunnan pääkaupungissa Jelgavassa ja ihailemme herttua Bironin linnaa.

Poiketaan myös vaikuttavalle Siauliain Ristimäelle. Liettualaiset ovat pystyttäneet tälle pienelle kukkulalle valtavan määrän erikoisia ristejä. Kukkulasta tuli vainovuosina liettualaisten lohtu ja muistolehto. 

Matka jatkuu Kaunasiin. Kaunasissa nautitaan kevyt lounas ja tehdään myös pieni kierros Kaunasin vanhassa kaupungissa. Kaunas on liettualaisen kulttuurin ja perinteen kehto. Vanha kaupunki on mielenkiintoinen yhdistelmä eri aikakausien taiteita ja arkkitehtuuria. Illaksi saavumme Vilnaan.

Majoittuminen ja päivällinen Hotel Best Western Vilnius

4. matkapäivä 22.5.2019 keskiviikko päivä Vilnassa.

Aamupäivällä Vilnan tutustumiskierros, joka alkaa upeasta Pietarin ja Paavalin barokkityylisestä kirkosta. Ihmettelemme arvokkaita seinämaalauksia ja veistoksia, joita lienee parituhatta. Katedraaliaukiolla on muistopatsas Vilnan perustajalle suurruhtinas Gediminakselle ja mäellä kohoaa Gediminaksen torni. Kävelykierroksella näemme myös jesuiittojen perustaman yhden Euroopan vanhimmista Yliopistoista ja Aamuruskon portin kappelin, jossa on ihmeitätekevä Madonna-ikoni. Saamme ihailla myös kaunista goottilaistyylistä Pyhän Johannan kirkkoa. Kävelemme vanhan kaupungin kaduilla ja ihmettelemme gotiikan ja barokin helmiä.

Lounas nautitaan Karhu-ravintolassa.

Iltapäivällä vapaata-aikaa tutustua omin päin Vilnaan. Toinen yö Vilnassa.

lltapäivällä voidaan lisämaksusta (14 €/henkilö) tehdä retki Trakaihin.

Trakai sijaitsee noin 25 km päässä Vilnasta. Vierailemme Galvejärven keskellä sijaitsevassa Trakain linnassa, joka oli Liettuan herttuoiden kesäresidenssi. Trakaissa asuu liettualaisia, puolalaisia, venäläisiä, tataarilaisia ja karaiimejä. Herttua Vitautas oli tuonut Krimin sodasta mukaan henkivartioiksi turkkilaisheimoihin kuuluvia karaiimejä, joilla on nyt oma asuinalue Trakaissa.

5. matkapäivä 23.5.2019 torstai

Aamiaisen jälkeen alkaa paluumatka Viroon.

Puolen päivän tienoilla poikkeamme Bauskassa, jossa nautimme kevyen lounaan. 

Valmierassa pidämme tauon. Seuraava pysähdys on Liettuan ja Latvian rajalla historiallisessa kaksoiskaupungissa Valga-Valkassa. Vapaata aikaa rajakaupungissa, jossa voi tehdä edullisia alkoholi- ja tupakkaostoksia.

Matka jatkuu illaksi Tarttoon, jossa majoittuminen Hotelli Dorpatiin.

Illallinen Ravintola Ruutikellarissa

6. matkapäivä 24.5.2019 perjantai

Aamiainen hotellissa. 

Aamupäivällä tutustumista Tarttoon bussikierroksella. Tartto on Viron vanhin ja toiseksi suurin kaupunki. Tartossa pidettiin ensimmäiset laulujuhlat, perustettiin ensimmäinen virolainen teatteri ”Vanamuine” ja allekirjoitettiin rauhansopimukset Neuvosto-Venäjän kanssa. Vanhassa kaupungissa teemme mielenkiintoisen kävelykierroksen. Näemme mm. Kustaa II Adolfin perustaman yliopiston, kauniin Toomenmäen ja upeita uusklassisia taloja Raatihuoneen aukiolla.

Vapaata ostosaikaa kaupungilla.

Bussimatka Tartosta Tallinnaan. Majoittuminen Hotelli Dzingeliin ja päivällisbuffet hotellissa.

7. matkapäivä 25.5.2019 lauantai

Aamiainen hotellissa.

Aamupäivä aikaa Tallinnassa. Tallink Europa lähtee Tallinnasta klo 12.30 ja saapuu Helsinkiin klo 16.00.

Bussimatka Ouluun.

 

Lisätietoja: Matkalle tarvitaan passi.

Varaukset tulee vahvistaa helmikuun 2019 loppuun mennessä. Ennakkomaksu 100 €/henkilö eräpäivä 15.3.2019. Loppumaksu 2 viikkoa ennen matkaa.

Nimilista (syntymäajat) huonejaon mukaan toimistollemme viimeistään 1 kk ennen matkaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka. Noudatamme yleisiä seuramatkaehtoja sekä Pohjolan Matkan erityismatkaehtoja. Hyvissä ajoin otettu matkavakuutus korvaa myös sairastumisen aiheuttamat peruutuskulut.

Henkilötietojen luovutus: Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita.

Matkapaketin kuluttajansuoja: Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Matka on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

      

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

Aimo Tikkanen

040 752 2311 tai

aimo.tikkanen@gmail.com