Olet täällä

Kokkolanseudun Hengitysyhdistys ry

Tervetuloa Kokkolanseudun Hengitysyhdistyksen kotisivuille.

Yhdistyksemme edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja terveyttä, sekä toimimme edunvalvonta- ja tukijärjestönä ja pidämme puhdasta elinympäristöä tärkeänä.

 

Olemme Hengitysliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksemme perustamisvuosi on 1947 ja jäseniä meillä on reilut 400.  Toimialueenamme on Kokkola, Kruunupyy, Kälviä, Lohtaja, Ullava, Kannus, Toholampi, Veteli, Halsua, Perho ja Kaustinen.

Hengityssairaus vaikuttaa elämään ja toimintaan.  Olemme tukenasi.

Kokkolanseudun Hengitysyhdistys ry on ajanut jo vuodesta 1947 hengityssairaiden asioita. Yhdistyksemme kuuluu 96 muun hengitysyhdistyksen tavoin Hengitysliittoon, joka on 40 000 jäseninen ja  valtakunnan suurimpia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä.

Jäseniä yhdistyksessämme on n 400. Heistä noin puolet on astmaatikkoja,  lisäksi on jäseniä, joiden sairausryhmät liittyvät hengittämiseen eli mm. keuhkoahtauma, uniapnea, homealtistuneet, pölykeuhkot, tuberkuloosin sairastaneita, allerginen nuha, astmalasten vanhempia.....

Tuemme ja ohjaamme hengityssairaita kuntoutukseen ja sopeutumisvalmennukseen hakeutumisessa, vertaistuen löytämisessä, tupakoinnin lopettamisessa yms.....

Järjestämme virkistystä mm. tekemällä erilaisia retkiä.

Kehitämme itseämme ja ennakoimme ajankohtaisia asioita järjestämällä yleisö- ja tiedotustilaisuuksia.

Tiedotamme tilaisuuksistamme Keskipohjanmaan Yhdistykset palstalla.
Ajankohtaiset tapahtumat löytyvät myös näiltä verkkosivuiltamme sekä Facebookista.

Vaikutamme asiantuntijajärjestönä kansalaismielipiteeseen ja päättäjiin sekä kehitämme jäsenpalveluja ja yhteistyöverkostoja.

Jäsenkirjeen lähetämme kaikille jäsenille kerran vuodessa. Jäsenkirjeessä kerrotaan ajankohtaisista asioista, vertaistukiryhmistä ja retkistä, joita teemme.

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. alueemme terveyskeskukset, apteekit  sekä sairaalan keuhkopoliklinikka ja -osasto.