Olet täällä

Yhdistys

Yhdistys

Toimintaperiaatteenamme on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämän laatua ja yhdenvertaisuutta sekä toimia terveellisen elinympäristön ja puhtaan ilman puolesta. Yhdistys on perustettu vuona 1957.Heinolan Hengitysyhdistys ry on Hengitysliiton paikallisyhdistys.Yhdistyksemme toiminta-alueena on Heinola.

Yhdistyksemme kuuluu 87 paikallisyhdistyksen tavoin Hengitysliitto ry:n, joka noin 30.000 jäsenineen on Suomen suurimpia vammaisjärjestöjä.

Alueellisesti yhdistyksemme kuuluu eteläsuomessa toimivaan Oltermanniin. Jäseniä yhdistyksessämme on noin 300. Jäsenistöstämme yli puolet on astmaatikkoja, noin neljännes on tuberkuloosin sairastaneita ja loput muita hengityssairaita ja astmalasten vanhempia.

Järjestämme muun muassa:
Jäsen- ja yleisötilaisuuksia, virkistystoimintaa jäsenille ja heidän perheilleen sekä aikuisten liikuntaryhmiä. Kauttamme voi hankkia mm. Pef-mittareita. Kauttamme saa myös Hengitysliiton julkaisemia esitteitä

Liikuntaa harrastavista ryhmistä saat tietoa päivystyksestä. Yhdistyksemme jäsenyys hyödyttää sinua monin tavoin.

Yhdistyksen tapahtumista ilmoitetaan näiden sivujen lisäksi paikallislehtien seuratoiminta-palstalla, sekä jäsentiedotteessamme, joka lähetetään tekstiviestinä jokaisen jäsenen matkapuhelimeen. Viestit lähetetään aina ennenen jotakin tapahtumaa, retkeä tai teatterimatkaa, jne.

Päivystämme Ravintola Kestin aulassa maanantaisin klo 10-12

Tervetuloa mukaan toimintaamme!