Yhdistys

Etelä-Pohjanmaan Hengitysyhdistys ry edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta sekä toimii terveellisen elinympäristön puolesta.

Vaikutamme asiantuntijajärjestönä kansalaismielipiteeseen ja päättäjiin sekä kehitämme jäsenpalveluja ja yhteistyöverkostoja.

Etelä-Pohjanmaan Hengitysyhdistys ry on ajanut jo vuodesta 1953 hengityssairaiden asioita. Yhdistyksemme kuuluu 92 muun hengitysyhdistyksen tavoin Hengitysliittoon, joka on 35 000 jäseninen, valtakunnan suurimpia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä.

Jäseniä yhdistyksessämme on n 550. Heistä noin puolet on astmaatikkoja, uniapneetikkoja noin 20 %,  tuberkuloosin sairastaneita on n. 15 %, samoin kuin astmalasten vanhempia, lisäksi on jäseniä, joiden sairausryhmät liittyvät hengittämiseen eli keuhkoahtauma, pölykeuhkot, harvinisia hengityssairauksia jne...

Etelä-Pohjanmaan Hengitysyhdistys ry
Tarhatie 2 C