Yhdistys

Alavuden Seudun Hengitysyhdistyksen tarkoituksena on sosiaali- ja terveysalanjärjestönä ja Hengitysliiton jäsenenä edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kuntalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta.
Yhdistys on perustettu 1984. Jäseniä on n.200 . Yhdistys toimii Alavuden ja Ähtärin kaupunkien sekä Kuortaneen kunnan alueella.

Yhdistyksen tehtävänä on:

Toimia hengityssairauksien ja tuberkuloosin ennaltaehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen puolesta
Vaikuttaa hengityssairaiden ja tuberkuloosiin sairastuneiden edunvalvonta-, tuki- ja asiantuntijajärjestönä
Olla paikallisesti yhteistyössä päättäjien ja viranomaisten sekä muiden sosiaali-, kansanterveys- ja vapaaehtoisten kansalaisjärjestöjen kanssa.
Yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista ilmoitetaan Lakeudenportti- lehdessä, kotisivuilla ja facebookissa.